Ministrul de resort, Cseke Attila, a decis ca Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) să nu mai aibă nevoie de sigiliu sau ștampilă.

Mai exact, potrivit acestuia, la nivelul MDLPA, nu vor mai fi folosite sigiliul sau ştampila, certificarea autenticităţii şi forţa juridică a actelor fiind date de semnătura ministrului ori a persoanei competente, a decis ministrul de resort, Cseke Attila.

De menționat este faptul că ordinul de ministru face referire şi la persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi la entităţile fără personalitate juridică care nu mai au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la MDLPA, se arată într-un comunicat transmis de UDMR.

Schimbări la Ministerul Dezvoltării

În ceea ce privește noua regulă, conform sursei citate, dispoziţiile se aplică şi la nivelul instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale aflate în subordinea MDLPA, precum şi la nivelul unităţilor care funcţionează sub autoritatea ministerului.

Potrivit comunicatului citat, codul administrativ prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, ştampila este necesară numai pentru proiectele şi actele normative adoptate sau emise de instituţiile sau autorităţile publice enumerate în Constituţie.

Cseke Attila a mai subliniat faptul că această prevedere va fi aplicată şi pentru actele şi documentele folosite în relaţia cu MDLPA. Totodată, el a mai adăugat că funcţionarii din cadrul ministerului nu vor mai cere ştampilă pe o cerere sau un contract, iar încălcarea sa constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform legii, se mai menţionează în comunicatul UDMR.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea