În contextul ultimelor discuții din Guvern pe tema pensiilor speciale de care beneficiază unii bugetari, Dumitru Coarnă, șeful sindicatului polițiștilor, i-a sfătuit pe cei din MAI să își depună urgent dosarele de pensionare dacă îndeplinesc condițiile.

Potrivit surselor știripesurse.ro, o parte din membrii sindicatului nu sunt de acord cu îndemnul lui Dumitru Coarnă. În plus, pensionarea pe bandă rulantă poate duce la o problemă uriașă – MAI riscă să rămână fără persoane cu experiență în domeniu.

Mesajul transmis de Dumitru Coarnă

  • Dumitru Coarnă: Recomandati tuturor celor care indeplinesc conditiile de vechime si varsta sa solicite deschiderea dreptului la pensie urgent
  • Anonim: O sa ramanem o mana de oameni. Nea Mitica, serios? Nu mai asteptam putin?
  • Dumitru Coarnă: Foarte serios!
  • Anonim: Mamaaaa, e naspa
  • Dumitru Coarnă: Eu nu-mi permit sa fac glume pe acest subiect
  • Anonim: Dar daca o vor fac prin legea bugetului de stat…e groasa!!! In conditiile astea..eu ma apuc sa anunt oamenii

Ce a spus Coarnă la dezbaterile privind proiectul de eliminare a pensiilor speciale

Dumitru Coarnă a participat marți în Camera Deputaților la dezbaterile privind proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale. Coarnă, reprezentantul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a spus că poliţiştii au interdicţii şi incompatibilităţi şi trebuie să beneficieze de aceste pensii.

“Şi noi contribuim la bugetul asigurărilor de stat. Avem interdicţii şi incompatibilităţi. Avem 20.000 de oameni deficit în poliţie. Acest deficit este asigurat de ceilalţi poliţişti prin muncă suplimentară. Niciodatăpontajele noastre nu au fost făcute corect. Ne duceţi în zona discriminării. Să respingeţi proiectele”, a transmis Coarnă.