Prioritățile Guvernului țin de procedura angajării răspunderii în Parlament, pe cele trei legi: legile Justiției, proiectul de lege privind plafoanele, inițiat de Ministerul de Finanțe, care este absolut necesară pentru adoptarea bugetului și Ordonanța 51, care se referă la transportul intrajudețen, pentru facilitarea transportului elevilor care învață în alte locuități decât cele în care locuiesc, a declarat marți, în cadrul ședinței de guvern, premierul Ludovic Orban.

Guvernul intenționează să își asume răspunderea, cât mai repede posibil, și pe proiectul de lege pentru abrogarea OUG 114, care este o ordonanță criminală, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Abrogarea OUG 114

Trebuie abrogate toate prevederile din OUG care provoacă pierderi companiilor din energie, administratorilor de pe Pilonul II, articolelele legate de comunicații, de sistemul financiar bancar.

”Tot în privinţa Ordonanţei 114, bine că încă nu au plecat firmele care administrează sumele din Pilonul II de pensii. În mare parte, acest lucru s-a datorat încrederii pe care au avut-o că PSD nu va mai rămâne mult timp la putere. Şi aici trebuie abrogate toate prevederile care, de fapt, provoacă pierderea acestor companii, care, aşa cum s-a arătat de când a fost introdusă această reformă liberală, care a construit, pe lângă pilonul public de pensii, Pilonul II obligatoriu şi Pilonul III facultativ, ca instrumente de economisire şi de investire, care pot să furnizeze românilor care sunt astăzi în activitate venituri suplimentare în momentul în care se vor pensiona”, a afirmat Orban.

Adoptarea bugetului

În plus, trebuie desființat Fondul de dezvoltare și investiții, reglementat de OUG 114, a declarat premierul.

Iar prin adoptarea Legii plafoanelor, prioritatea Guvernului este finalizarea legii bugetului și a bugetului asigurărilor sociale de stat, care trebuie adoptate până la finalul anului.