După ce presa a scris că se va introduce în România un nou număr de urgenţă, 114, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale vine cu precizări. 114 nu va fi un număr de urgenţă destinat apelanţilor, ci doar un canal tehnic asociat numărului de urgență 112.

„«Transmiterea mesajelor tehnice standardizate scurte ce conțin informația de localizare obținută pe baza echipamentului terminal se realizează fără intervenția apelantului, către numărul unic 114.» În textul propus apare menționat numărul 114 într-un context exclusiv tehnic, în timp ce în spațiul public s-a transmis informația potrivit căreia ar fi vorba despre introducerea unui nou număr de urgență.

Astfel, precizăm că numărul 114 NU VA FI un număr de urgență aflat la dispoziția apelanților, în sensul numărului 112, ci doar un canal tehnic asociat numărului de urgență 112.

După adoptarea actului normativ, apelurile de urgență ale cetățenilor se vor îndrepta spre aceleași numere ca și în prezent: 112, respectiv 113 (cel din urmă fiind adresat persoanelor cu dizabilități).”, precizează Ministerul într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.