Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) intenţionează să organizeze, în acest an, o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente pentru accesul mobil la Internet în 300 de locaţii, sau hotspot-uri, valoarea proiectului fiind de 923.000 de lei, fără TVA.

„Scopul proiectului este extinderea gradului de acces la serviciile de bandă largă şi accesarea gratuită de către cât mai mulţi utilizatori a informaţiilor de care au nevoie, prin intermediul diverselor dispozitive dotate cu capacităţi de acces la Internet fără fir”, se arată într-un comunicat al MCSI.

Costurile de acces la Internet vor fi acoperite de MCSI timp de un an de zile, se precizează în comunicat.

Potrivit datelor ministerului, 211 hotspot-uri au fost instalate în cursul anului precedent, prin investiţii de 590.000 de lei, fără TVA.

Primele 11 au fost instalate de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii în oraşele Botoşani, Braşov, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Suceava, Târgovişte şi Târgu Mureş. „A urmat instalarea de către Romtelecom a încă 200 de hotspot-uri în 32 de judeţe”, se menţionează în comunicat.

SURSA: Mediafax