"Deşi sunt preocupări în domeniul industriei alimentare, MADR nu avea o astfel de structură, iar noua organigrama răspunde la aceste întrebări. Nu era deloc, iar acum este o direcţie separată, care răspunde pe specificul activităţii, iar în interiorul acestei direcţii sunt şi probleme de comerţ care vor fi rezolvate în acest sens. De asemenea, în MADR nu era o structură care să răspundă dacă programele lansate au valoare. Este vorba de o structură de evaluare a programelor pe care le lansăm şi ce efect au avut ca urmare a lansării unor asemenea programe", a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, în noua organigramă va fi separat controlul de Autorităţile de Management ale programelor europene gestionate de instituţie.

"În alt treilea rând am vrut să raţionalizăm mecanismele, structurile în aşa fel încât să accesăm cât mai repede fondurile europene, iar controlul să fie separat de Autoritatea de Management", a precizat Daea.

Deşi numărul de maxim de posturi prevăzut este de 684, exclusiv demnitarii, faţă de 908 în vechea organigramă, şeful MADR a susţinut că nu este vorba de reducerea personalului deoarece partea de inspecţii a plecat de la minister la Direcţiile Agricole judeţene.

"Practic, vom avea acelaşi număr de oameni dar aşezaţi în structuri funcţionale, în aşa fel încât să avem o politică coerentă şi întreaga paletă să se regăsească în structurile ministerului, atât agricultura cu produse vegetale şi zootehnie, cât şi industria alimentară. Nu este vorba de nicio o reducere de personal în condiţiile în care la finalul lui 2016 partea de inspecţii a trecut de la minister la Direcţiile Agricole judeţene", a explicat ministrul.

Şeful MADR a subliniat că va funcţiona cu trei secretari de stat, din care doar două posturi sunt ocupate în prezent. De asemenea, Ministerul Agriculturii are prevăzute două posturi de subsecretar de stat, un post de secretar general adjunct şi două de secretar general adjunct, posturi care urmează să se ocupe în perioada următoare.

"Momentan avem ocupate două posturi de secretari de stat şi nu avem nici secretar general, iar un secretar general adjunct îndeplineşte vârsta de pensionare. Deocamdată nu am niciun nume, mă gândesc adânc, profund şi exact", a mai spus Daea.

Dumitru Daniel Botănoiu şi Dănuţ Alexandru Potor au fost numiţi în data de 11 ianuarie secretari de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, conform unor decizii ale premierului Sorin Grindeanu, publicate în Monitorul Oficial. Agerpres