Cu o avere de peste 350 de milioane de dolari, actorul ar putea să aibă chiar o limuzină de lux și șofer, dar a ales să circule cu metroul, ca un om obișnuit, alături de milioane de americani.

Canadianul pe care o lume întreagă îl adoră a demonstrat în repetate rânduri că îi place să trăiască decent, fără pretenții de vedetă și că, înainte de a fi un star de la Hollywood, este un bărbat care respectă codul bunelor maniere și are cei șapte ani de acasă. Viața lui este plină de drame, dar asta nu i-a afectat calitatea umană și a rămas un om generos, capabil să-și împartă veniturile cu alții, cum ar fi echipa de filmare, căreia i-a donat 75 milioane de dolari pentru muca depusă la filmul Matrix.

Fanii l-au surprins pe Keanu Reeves, cu ani în urmă, într-un metrou aglomerat, într-o zi obișnuită, când s-a ridicat de pe scaun pentru a-i ceda locul unei femei. Gestul lui a fost admirat de o lume întreagă, dar actorul a dat multe astfel de exemple, de-a lungul timpului. 

Și colegii lui de platou au numai cuvinte de laudă la adresa candianului. De exemplu, după filmările la filmul „Siberia”, în care Ana Ularu joacă alături de Keanu Reeves, românca a povestit ce impresia i-a lăsat celebrul actor: „Foarte simpatic, foarte generos şi amuzant şi inteligent, foarte cult. Nu există carte despre care să vorbești şi despre care să nu zică, „da, e mişto, dar să vezi cealaltă”. E un om care are o editură şi editează cărţi, albume de artă” a povestit Ana, conform unica.ro.