Cel mai important producător de carne din România este Unicarm. În spatele acestui brand stă omul de afaceri Vasile Lucuț, care potrivit ediției din 2015 a Top 300 Cei mai bogați România, deținea o avere de 80-82 de milioane de euro. El a construit un business puternic în retail și producție, ajungând anul trecut la un rulaj de 645 de milioane de lei și la un număr de circa 2.800 de angajați. Antreprenorul din Satu Mare a obținut, anul trecut, un profit brut de aproape 34 de milioane de lei, în creștere față de 2014, an în care profitul se cifra la 29 de milioane de lei. Sub brandul Unicarm funcționează o rețea de aproximativ 100 de magazine.

O altă companie notabilă din industrie este Caroli Foods Group. Firma a ajuns la o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei, în creștere cu 14% față de 2014. În timp ce profitul a fost de 18,4 milioane de lei în 2015, mai mic față de 2014 – 21 de milioane de lei. Grupul Caroli include firmele Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL, Caroli Management SRL and Tabco – Campofrio SA. Acţionarul majoritar în cadrul grupului este compania Kenes BV.

În topul celor mai mari producători de carne, compania Recunostinta Prodcom Impex, din Filipeștii de Pădure. Firma este deținută de omul de afaceri Radu Timiș. Anul trecut, compania a înregistrat afaceri în valoare de 309 milioane de lei, mai mult decât în 2014, an în care afacerile se cifrau la 276 milioane de lei. Profitul obținut s-a cifrat la aproape 6 milioane de lei. Radu Timș este fondatorul și președintele grupului Cris-Tim, grup de firme are activități în producția de mezeluri și preparate din carne.