Mai mult, pe lângă cel de-al 13-lea salariu, românii ar putea primi și al 14-lea salariu la începutul anului 2019.

Beneficiarii acestui proiect sunt corporatiștii. Personalul din mediul privat ar putea primi al 13-lea și al 14-lea salariu, a declarat Tudor Polak.

 Aproximativ 3,7 milioane de persoane din mediul privat, care este motorul economiei românesti si are parte de o sustinere timidă din partea statului român, vor beneficia de acești bani, mai spune liberalul.

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune sã dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societãtile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie sã depãseascã 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Mãsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicatã de cãtre firmele aflate în procedurã de insolventã, faliment sau reorganizare”, precizează Polak, potrivit vremeanoua.ro.

Cum vor fi acordate cele două salarii?

Cel de-al 13-lea salariu se va acorda între zilele de 15 si 30 decembrie ale anului în curs, iar cel de-al 14-lea se va acorda în perioada 15-30 iunie a anului urmãtor.