Drahi a făcut oferta în urmă cu zece zile şi vrea să achiziţioneze integral Bouygues Telecom, care are zece milioane de clienţi pe segmentul de telefonie mobilă, susţine publicaţia franceză.

În 2014, Drahi a preluat operatorul SFR, contra sumei de 17 miliarde de euro, şi a anunţat crearea companiei de telefonie Numericable-SFR.

Board-ul Bouygues, compania mamă a Bouygues Telecom, se va reuni marţi pentru a analiza oferta. Bouygues este deţinută de miliardarul Martin Bouygues, care a declarat în repetate rânduri că nu vrea să vândă divizia de telefonie.

Guvernul Franţei încă doreşte să reducă numărul operatorilor de telefonie mobilă de pe piaţa internă de la patru la trei, pentru a pune capăt 'spiralei destructive' a scăderii preţurilor, a afirmat recent ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg.

Franţa cere companiilor de telecomunicaţii să se consolideze dincolo de frontierele ţării, a adăugat oficialul francez. Companiei Orange, unde statul deţine 27% din acţiuni, i s-a cerut să profite de alianţele sale din Europa pentru a se consolida în afara Franţei.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea, la finele anului trecut, 236,3 milioane de clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Pe piaţa locală, Orange România a obţinut, în primele trei luni ale acestui an, venituri de 221 de milioane de euro, în creştere cu 6,4% faţă de perioada similară din 2014. La 31 martie 2015, Orange România avea 10.364.683 de clienţi. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: