Miercuri, Peninsula a anunţat că a achiziţionat încă 2,98% din titlurile Carrefour, astfel încât participaţia familiei Diniz în Carrefour a ajuns la 8,05%. 

"Această investiţie este în linie cu strategia pe termen lung a companiei Peninsula şi reflectă încrederea în potenţialul de creştere al Carrefour", se arată în comunicatul grupului brazilian. 

Reprezentanţii Carrefour nu au comentat informaţia. 

Peninsula, care gestionează active de peste 10 miliarde de reali (două miliarde de lire sterline) nu a precizat dacă vrea încă un loc în Consiliul de Administraţie sau dacă intenţionează să-şi majoreze participaţia. 

Familia Diniz devine astfel al treilea mare acţionar al Carrefour, depăşind fondul american de investiţii Colony Capital, care deţine o participaţie de 5,8%. Primii doi acţionari principali sunt familia Moulin, proprietar al Galeries Lafayette, cu o participaţie de 11,51%, şi miliardarul Bernard Arnault, fondatorul grupului de produse de lux LVMH, cu 8,99%. 

Miercuri dimineaţă, acţiunile Carrefour înregistrau un avans de 3,68%, la 24,39 euro, la Bursa de la Paris. 

În România, Grupul Carrefour numără 173 de magazine, dintre care 27 hipermarketuri 'Carrefour', 92 supermarketuri 'Market', 44 de magazine de proximitate 'Express', nouă magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online.

AGERPRES