Astfel, activele lor cumulate se cifrau la începutul acestui an la 216 miliarde de dolari, dar de atunci această cifră a scăzut cu 27,8 miliarde de dolari, cel mai mult în luna martie, când Rusia a alipit Crimeea – republică autonomă din sudul Ucrainei – la teritoriul său.

Cel mai afectat a fost omul de afaceri Vladimir Lisin, acţionarul principal al combinatului metalurgic din Novolipeţk, a cărui avere s-a diminuat de la începutul anului cu 4,2 miliarde de dolari.

A înregistrat pierderi şi cel mai bogat om din Rusia, Alişer Usmanov, care, potrivit datelor Bloomberg, a pierdut în luna martie 2,5 miliarde de dolari, în contextul deciziilor geopolitice ale Kremlinului.

După cum menţionează agenţia de ştiri americană, pierderile oamenilor de afaceri ruşi sunt determinate de căderea înregistrată pe piaţa mondială a metalelor ca urmare a situaţiei din Crimeea.

Pentru comparaţie, averea cumulată a celor mai bogaţi 61 de americani a crescut cu 4 miliarde de dolari de la începutul acestui an şi este estimată în prezent la 1,2 trilioane de dolari, conform Bloomberg.AGERPRES