"Preşedintele Trump este hotărât să clădească o pace durabilă în Orientul Mijlociu", a declarat Mike Pence într-un discurs la Conferinţa anuală a principalului grup de susţinere a intereselor Israelului în SUA, Comitetul Americano-Israelian de Activităţi Politice AIPAC, care se desfăşoară la Washington în perioada 26-28 martie. "Preşedintele Trump se implică în găsirea unei soluţii echitabile" la conflictul dintre israelieni şi palestinieni, a subliniat Pence, care a insistat că "trebuie să existe compromisuri" de ambele părţi.

Totuşi, Pence a avertizat că SUA "nu vor compromite niciodată securitatea Statului Israel". "Sprijinul SUA la adresa securităţii Israelului este la un nivel record. Angajamentul nostru faţă de apărarea Israelului nu este negociabil, nici acum, nici altă dată", a subliniat vicepreşedintele american. În acest context, Pence a promis că noul ambasador al SUA la ONU, Nikki Haley, se va asigura că "Naţiunile Unite nu vor mai fi folosite niciodată ca un for de la care să se lanseze atacuri împotriva Israelului". În acelaşi timp, Pence a făcut din nou aluzie la promisiunea electorală a lui Trump de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie polemică deoarece şi palestinienii doresc ca Ierusalimul să fie capitala viitorului lor stat.

Pence s-a referit şi la Iran, ţară pe care a calificat-o drept "stat lider în patronarea terorismului" şi a acuzat că "ayatollahii din Iran recunosc făţiş că-şi doresc să distrugă Israelul". Vicepreşedintele american a amintit că, "în timpul mandatului preşedintelui Donald Trump, SUA nu vor permite ca Iranul să dezvolte armament nuclear", "o promisiune solemnă" pe care Trump a făcut-o Israelului şi întregii lumi. AGERPRES