Modificarea OUG 114 va arunca în aer activitatea unor mari companii de stat! Trei mari companii de stat ar putea fi puse pe butuci chiar de Guvern: CFR Marfă, CFR Călători, CFR Infrastructură.

Practic, angajații nu vor mai putea cumula pensia cu salariul, iar aceste companii funcționează pe acest principiu pentru că nu se mai găsesc specialiști.

Nu renunță la pensii

La CFR Marfă sunt 900 de mecanici de locomotivă: în jur de 400 dintre ei fie cumulează pensia cu salariul, fie de la 1 ianuarie o să facă asta.

Ei au pensii bune, nu vor renunță la ele, spune liderul de sindicat pentru că pensiile sunt mult mai bune ca salariile Aceeași situație este și la impiegații de mișcare, informează Antena 3.

Situație gravă în Educație

Situația e mai gravă și în Educație. Aproximativ 5.000 de profesori ar putea pleca din sistem și nu se știe cu cine vor fi înlocuiți, precizează sursa citată.

În context, senatorul PSD Mihai Fifor a lansat un avertisment extrem de îngrijorător pentru veniturile cadrelor didactice și ale celorlalți bugetari. Astfel, creșterea anticipată a salariilor din Învățământ de la 1 septembrie 2020 va fi practic anulată, dacă proiectul de lege privind modificarea OUG 114, pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, va fi în cele din urmă adoptat, arată Fifor.

Adevărații beneficiari

”Această decizie a guvernului va afecta milioane de români, în timp ce adevărații beneficiari vor fi o serie de companii “destepte”, a scris reprezentantul PSD vineri pe Facebook.

”Guvernul PNL ne arată încă o dată că lucrează în detrimentul cetățenilor și în folosul unor companii din energie, asigurări sau sistemul bancar”, a adăugat Fifor.

”De asemenea, modificarea OUG 114 va duce la înghețarea pensiei minime, care se menține la nivelul de 704 lei din 2019. Va fi redus drastic sporul de 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă”, a completat Fifor.