Mai mult decât atât, ceilalți inculpați în dosar au fost și ei achitați. Mai precis este vorba despre Ingrid Zaarour, Zaharia Lefter Constantin, Iuoraș Mihnea Remus, Cătălin Theodor Nicolescu, Marko Attila Gabor, Mihaela Ionela Nicolescu, Horia Simu și Florin Alexandru Hanu.

Totuși decizia Curții de Apel București nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Ce spune avocatul fostului subprefect al Clujului

După achitare, avocatul Mihai Iuoraș a dat declarații cu privire la decizia Curții de Apel București. Acesta a spus că este o decizie pe care o aștepta.

”Era o decizie pe care noi o așteptam având în vedere susținerea noastră de la început, de nevinovăție și având în vedere și practica instanțelor de judecată pe acest domeniu.

Este o achitare firească, normală, dar nu fără emoții pentru că din păcate practica instanțelor de judecată nu este întotdeauna constantă și unitară. Cu toate astea, bucuria e foarte mare că mi s-a făcut dreptate. Acum așteptăm să vedem în ce măsură Parchetul va face apel la această sentință pentru că nu este una definitivă, ea poate fi atacată cu apel.

Eu sper că, văzând toate aceste achitări în cascadă care s-au întâmplat în ultimii ani, să înțeleagă că nu e normal să târăști la infinit oameni nevinovați prin instanță, să le distrugi familia, să le distrugi cariera și până la urmă să le distrugi sănătatea și viața și să se oprească din aceste abuzuri inimaginabile pe care le-au făcut în toți acești ani. Să se oprească și să cerceteze acolo unde chiar există fapte de corupție, să le cerceteze pe acelea, să nu mai hăituiască ani de zile oameni nevinovați”, a declarat Mihnea Iuoraș, citat de gazetadecluj.ro.