În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea și-a arătat compasiunea față de Andreea Esca și de familia ei. În plus, acesta a mai spus că din interviul acordat de către jurnalistă a lipsit o singură întrebare și anume de ce a fost nevoie de atât de mult efort în ascunderea noului coronavirus și a faptului că prezentatoarea a fost infectată.

„E ceva de rușine, în zilele noastre, să te infectezi? De ce să notifici întreaga presă și să bagi pumnul în gura presei, în condițiile în care era justificat ca cineva care spune știrile în fiecare seară la ora 19 și vorbește despre întreaga lume, despre toți cei care s-au infectat?”, și-a început Mihai Gâdea mesajul, citat de Antena 3.

”Când ai de ales între imagine și adevăr, ce alegi?”

”I-a speriat faptul că s-a spus că s-au dat bani ca să vorbească despre asta și o serie întreagă de absurdități, situații în care nu prea vrei să te pui. Și când ai de ales între imagine și adevăr, ce alegi?

N-ar trebui, ca om de știri, să alegi întotdeauna adevărul? O perioadă de timp, s-ar putea ca asta să te coste.

Dar, pe de altă parte, câte alte vieți ai putea să salvezi în momentul în care vorbești despre tine, nu ascunzi asta și nu încerci să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic.”, a mai declarat Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

”Oamenii ar putea învăța ceva”

Gâdea a mai spus că întreaga situație este dramatică și că oamenii ar putea învăța ceva din experiențele celorlalți prin puterea exemplului.

”Întreaga compasiune și susținere. E dramatic să treci prin așa ceva, să ai soțul la Terapie Intensivă. Dar tocmai pentru că e dramatic, oamenii ar putea, prin puterea exemplului, să învețe ceva de aici”, a declarat Mihai Gâdea, lăudând exemplul cântărețului Marcel Pavel.