Cei care se gândesc la investiţiile de portofoliu sunt invitaţi de Bursa de Valori Bucureşti să tranzacţioneze în cadrul unui concurs interactiv online care se va desfăşura în perioada 18 mai – 12 iunie a.c. şi al cărui prim premiu se ridică la 20.000 de lei. Antrenamentele pentru BVB Invest Quest au început încă din aceste zile. Potenţialii participanţi pot încerca deja platforma care simulează mişcările reale din piaţă ale preţurilor acţiunilor. În acelaşi scop, ieri seara Bursa, în parteneriat cu societatea de brokeraj BT Securities, a organizat un atelier de lucru la care au fost prezenţi peste 50 de persoane interesate de lumea investiţiilor. "Bursa nu este un turn de fildeş pentru iniţiaţi", a declarat cu acest prilej Anca Dumitru, director general adjunct al BVB, amintind că aceasta este un sistem organizat de piaţă în care se întâlnesc cererea cu oferta pentru investiţiile în companii.

În cadrul concursului destinat persoanelor cu vârsta de cel puţin 18 ani şi care sunt neiniţiate în piaţa de capital, participanţii pot investi în limita celor 50.000 de lei virtuali puşi la dispoziţie de sistem în 20 de acţiuni ale unor companii româneşti şi în unităţile de fond care urmăresc evoluţia indicelui BET, al celor mai tranzacţionate acţiuni, ETF BET Tradeville.

O recomandare pentru jucători? Dan Rusu, analist financiar la Banca Transilvania, prezent la evenimentul menţionat, îndrăzneşte una: Construieşte-ţi o strategie (oricât de simplă), disciplinează-te şi urmează-ţi strategia, tranzacţionează în direcţia trendului, dar învaţă să depistezi şi exploatezi extremele în sentimentul pieţei şi, finalmente, obişnuieşte-te să iei mereu în calcul un scenariu alternativ.