Compania americană Microsoft a anunțat o nouă inițiativă globală care vizează îmbogăţirea abilităților digitale, până la sfârșitul anului, a 25 de milioane de persoane din întreaga lume. Anunțul vine ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19.

Extinderea accesului la competențele digitale este un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru cei care au fost mai afectați de pierderea locurilor de muncă. Planul se traduce printr-o serie de inițiative și instrumente digitale care-i implică pe toți cei interesați să-și actualizeze și să-și recalifice abilitățile.

Planul reunește resurse existente și altele noi din diferite domenii ale companiei, inclusiv LinkedIn și GitHub. Inițiativa include în special: utilizarea unor tehnologii precum Big Data și Analytics, capabile să identifice cele mai solicitate abilități și profiluri pentru a face carieră şi conținut gratuit de formare pe tot parcursul anului 2020, cu acces la resursele Microsoft, LinkedIn și GitHub cu scopul de ajuta persoanele să dezvolte abilitățile cerute de piața muncii.

În cele din urmă, pentru a veni în sprijimul celor mai vulnerabile comunități, Microsoft a anunțat o investiție de 20 de milioane de dolari în donații pentru a susţine organizațiile nonprofit din întreaga lume în ajutorarea celor care au cea mai mare nevoie, inclusiv persoane cu venituri foarte mici, cele cu un nivel mai scăzut de instruire şi minoritățile, potrivit La Stampa.

Un sfert din acest total, 5 milioane de dolari, va fi donat către 50 de organizații nonprofit care operează în comunitatea afro-americană din Statele Unite. „Pandemia a creat o criză economică și sanitară fără precedent şi în timp ce lumea îşi revine încet, încet, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu rămâne în urmă”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft.

„Astăzi, Microsoft, LinkedIn și GitHub își unesc forțele pentru a regândi modul în care oamenii învață și aplică noi abilități, ajutând 25 de milioane de oameni, în prezent fără ocupaţie, să se pregătească pentru viitoarele locuri de muncă.”