Ca urmare a acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de aproximativ 7,6 miliarde de dolari la divizia de telefoane mobile Nokia şi costuri de restructurare de 750-850 milioane de dolari. 

Microsoft, cel mai mare producător mondial de software, avea la 30 martie aproximativ 120.000 de angajaţi la nivel mondial. 

Anul acesta, titlurile Microsoft au scăzut la bursă cu mai puţin de 4,6%. Miercuri, în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de la New York, acţiunile companiei înregistrau un declin de aproape 1%, la 44,04 dolari. 

În prezent, Microsoft se află într-un proces masiv de reorganizare şi de reducere a costurilor. În 2014, compania americană a anunţat eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale, aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei. Cea mai afectată va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajaţi, adică jumătate din forţa sa de muncă. 

Microsoft a preluat în 2013 operaţiunile de producţie de telefoane mobile şi servicii ale Nokia Oyj, pentru 5,4 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari). 

AGERPRES