VoloMetrix utilizează informaţiile obţinute, luând în calcul e-mailurile transmise, agendele de lucru sau orice alte informaţii care ţin de specificitatea muncii, pentru a oferi angajaţilor modalităţi personalizate de utilizare mai eficientă a timpului şi energiei în activitatea desfăşurată.

Aşa cum softurile de monitorizare a activităţii sunt utile în viaţa privată, noi soluţii inovatoare sunt în curs de dezvoltare pentru a măsura cât mai precis şi a stabili priorităţile în timpul petrecut la locul de muncă, a comentat Rajesh Jha, vicepreşedinte Microsoft responsabil pentru serviciul de mesagerie Outlook, în mesajul transmis pe blogul oficial al grupului IT. Acesta a adăugat că tehnologia VoloMetrix va fi integrată în softul Office 365 şi în ofertele analitice ale Microsoft, subliniind că în acest fel se realizează un mare pas înainte în ambiţia de a reinventa productivitatea.

Această strategie a condus deja Microsoft la efectuarea mai multor achiziţii în ultimele luni. Compania a achiziţionat deja aplicaţia 'Sunrise' de management al agendei, aplicaţia 'Acompli' pentru managementul poştei electronice, aplicaţia 'Wunderlist' de gestiune a sarcinilor şi startup-ul 'Liveloop' pentru partajarea online a prezentărilor PowerPoint şi a documentelor PDF, menţionează AFP.AGERPRES