Cei mai cunoscuți mici au intrat în vizorul comisarilor de la protecția consumatorilor. Este vorba de vestiții mici de pe Dealul Negru, de la Dedulești.În urma unui control, ei au constatat că la terasele aflate pe drumul dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea, condițiile de preparare a micilor nu sunt igienice, iar temperatura în frigidere este prea mare. Luni, au luat decizia să închidă activitatea a patru comercianți, însă marți toate grătarele sfârâiau.

Mari și gustoși, micii de la Dedulești le sunt cunoscuți celor mai mulți români. Mai toți șoferii ajung să mănânce celebrii mici atunci când ajung pe Dealul Negru.

“Mă opresc de fiecare dată!”, a spus un client. Întrebat dacă sunt mai buni ca în altă parte, acesta a spus că: “Da, mai ales că știe lumea de micii de la Dedulești, e bine măcar să oprești, să vezi cum sunt”, a povestit aceștia potrivit știrileprotv.

Românii recunosc că mărimea micilor îi scoate în evidență. În plus, aceștia ar fi și foarte gustoși iar diferența ar face faptul că nu pică nici greu la stomac. “Și în magazinele din Londra se găsesc mici din aceștia, scrie că sunt mici de Dedulești”, a completat cineva.

Ce a descoperit Protecția Consumatorilor

Luni, însă, și-au făcut simțită prezența comisarii de la Protecția consumatorului. Din 7 terase, au fost verificate 5. S-au dat amenzi multe, valoarea lor fiind de 93.000 de lei. Inspectorii ANPC au oprit definitiv de la comercializare 78 de kg de mici și au închis, temporar, 4 terase. Cu toate acestea, a doua zi însă, grătarele erau din nou în funcțiune, peste tot.

“Tot avem controale, le vom întâmpina cu bine, că suntem cât de cât în regulă”, a declarant un comerciant.

“O singură etichetă nu am avut. Și ne-a spus să punem eticheta unde trebuie și toate produsele sunt de nota 10”, a continuat acesta.

Comerciantul a spus că a fost temprorar închis după controlul de luni, până s-au remediat problemele, dar nu a știut să spună ce probleme au fost. “La noi ce problemă a fost…că nu erau temperaturile cu 2-3 grade în plus sau în minus pentru produse, altceva nicio problemă”, a spus altul.

Reprezentanții ANPC îi contrazic, însă, și spun că doar doi dintre operatorii economici au depus, azi dimineață, dovada că au remediat problemele. O echipă de control îi va verifica din nou pe ceilalți și – dacă se dovedește că nu au respectat măsurile impuse – va decide închiderea unităților, pentru 6 luni.

Sursa foto: wikimedia