Un număr total de aproape 1.500 de salariaţi vor fi afectaţi de aceste închideri. 'Pentru a finanţa aceste proiecte de reorganizare, grupul Michelin va înregistra un provizion de aproximativ 280 de milioane de euro în bilanţul consolidat la 31 decembrie 2015', a precizat grupul francez. În Europa, Michelin are peste 65.000 de salariaţi şi dispune de aproximativ 40 de facilităţi industriale care asigură 40% din activitatea sa.

”De mai mulţi ani, contextul concurenţial şi criza economică au afectat piaţa europeană de pneuri, în special piaţa pneurilor noi şi reşapate pentru camioane. Pentru a-şi păstra poziţia de cel mai mare producător şi a continua creşterea în Europa, Michelin ar dori să-şi consolideze poziţionarea pe produsele cu valoarea adăugată mare”, subliniază grupul francez.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. (Sursa: Agerpres)