Cu venituri din drepturi de autor și redevențe de la marca Jordan, o filială a Nike, Michael Jordan a făcut 100 de milioane de dolari în 2014, potrivit lui Kurt Badenhausen de la Forbes.

Astfel, Michael Jordan câştigă în prezent mai mult decât orice alt atlet, activ sau pensionat. Este, de asemenea, suficient pentru a-l desemna pe Jordan al treilea cel mai bine plătit sportiv din lume, după Floyd Mayweather Jr. și Manny Pacquiao.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, după cum precizează Patrick Dorsey de la ESPN, că Jordan face acum într-un singur an mai mulţi bani decât a făcut în întreaga lui carieră de 15 ani în NBA, potrivit Basketball Reference.

    Veniturile din 2015 ale lui Michael Jordan:  100 milioane de dolari
    
Câștigurile de întreaga carieră a lui Michael Jordan în NBA: ~ 94 de milioane de dolari

Lucrurile arată un pic diferit dacă putem ajusta veniturile lui Jordan la inflație, în condiţiile în care judecând la nivel actual cele 94 de milioane de dolari câștigate în NBA s-ar traduce acum în aproximativ 145 milioane de milioane.

De asemenea, presupunând că veniturile sale nu scad, Michael Jordan va urca în topul listei sportivilor cei mai mai bine plătiţi din lume, desigur cu excepția cazului în care Mayweather și Pacquiao șochează lumea și sunt de acord cu revanşa.

Nu e deloc rău pentru 52 de ani.