Cea mai utilizată parolă din lume a rămas "123456". Se pare că utilizatorii de internet nu se învaţă minte atunci când le sunt sparte conturile  sau pur şi simplu nu îi interesează să îşi protezeje activitatea pe internet. În continuare aceştia folosesc parole precum "password", "12345", "12345678" şi "qwerty". Printre parolele neinspirate care au intrat în top se numără "Michael", "Batman", "Mustang", "Dragon", "Football" şi "Acces".

Vestea bună este că din ce în ce mai puţini internauţi folosesc parole slabe, poate şi ca urmare a atacurilor asupra unor companii precum Sony sau Target.

La fel ca numeroşi alţi experţi în domeniul securităţii cibernetice, SplashData recomandă utilizarea unor fraze secrete, formate din cuvinte luate la întâmplare, cifre şi caractere, uşor de reţinut, dar dificil de descifrat.

Cercetătorul în domeniul securităţii informatice, Bruce Schneier, spune că o parolă formată din 10 cifre ar fi imposibil de spart, dar utilizatorii trebuie să fie capabili să ţină minte această combinaţie. Recomandarea acestuia este folosirea unei parole de tipul “tlpWENT2m” care vine de la  “This little piggy went to market.” Pentru un hacker o astfel de parolă ar fi dificil de spart, dar uşor de memorat. Este esenţial ca parola să includă atât cifre, cât şi majuscule. De asemenea, nu este recomandată folosirea aceleiaşi parole în mai multe locuri.