HP este cel mai mare angajator IT din ţara noastră. La Global eBusiness Operation Centre (GeBOC) lucrează în prezent 3.100 de persoane care oferă asistenţă în 25 de limbi străine pentru entităţi HP din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. GeBOC este al doilea cel mai preferat angajator în ceea ce priveşte externalizarea proceselor de business şi servicii partajate şi al optulea cel mai preferat angajator din România.

GeBoc a pornit în ţara noastră cu 100 de angajaţi în anul 2005 şi a crescut în fiecare an numărul angajaţilor. În 2009 şi 2010, în timp ce majoritatea angajatorilor făceau disponibilizări, HP angaja 600 de persoane/an.

Ţinta HP este să rămână numărul unu în rândul angajatorilor şi pentru a-şi îndeplini acest obiectiv oferă angajaţilor servicii incredibile. În luna februarie a acestui an HP a demarat  Wellness Program prin care oferă angajaţilor masaj la birou, mic dejun sănătos în fiecare dimineaţă (iniţiativă periodică; se întâmplă de cinci ori pe trimestru) , abonamente la sală (doar o parte din abonament e plătit de HP) şi cursuri de dans. În plus, HP oferă angajaţilor consultanţă financiară celor care vor să facă o achiziţie precum cumpărarea unui apartament şi programe pentru a scăpa de stres. De asemenea, anul acesta, 1.200 de angajaţi au beneficiat de programe de training şi 309 au primit  certificarea competenţelor în utilizarea limbilor străine din partea Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), în cadrul unui proiect co-finanţat din Fondul Social European, bugetul de stat şi din surse proprii, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ce trebuie să ştii ca să te angajezi la GeBOC

Cei de la GeBOC caută persoane care vorbesc fluent în limbi precum suedeză, olandeză, ebraică şi germană. De altfel, cei care ştiu una dintre limbile nordice, finlandeză, norvegiană, suedeză sau daneză au cele mai mari şanse de a fi angajaţi. În plus, angajaţii trebuie să fie atenţi la detalii, să aibă abilităţi de comunicare şi de negociere şi pentru anumite posturi sunt necesare şi cunoştinţe tehnice.Vârsta medie a angajaţilor GeBOC este de 27 de ani.

Proiecte finanţate cu fonduri de la UE

GeBOC a  finalizat recent proiect cofinanţat din Fondul Social European, bugetul de stat şi din surse proprii, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.  Obiectivul proiectului „Mai multă securitate şi siguranţă la locul de muncă în compania noastră” este legat de îmbunătăţirea constantă a sistemului de sănătate şi securitate la locul de muncă (SSM) la nivelul companiei, prin formarea unei culturi de sănătate şi securitate preventivă.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – "Investeşte în oameni!" şi se ridică la o valoare totală de aproximativ 130.000 euro. În cadrul acestui proiect, HP GeBOC şi-a propus creşterea cunoştinţelor şi deprinderilor în domeniul securităţii şi sănătăţii muncii (SSM), pentru aproximativ 1.000 angajaţi.

Proiectul a început prin dezvoltarea unui Centru Virtual de Resurse privind Siguranţa şi Securitatea în Muncă (SSM) la care să aibă acces permanent toţi angajaţii companiei. În paralel, s-a desfăşurat o campanie internă de informare şi conştientizare a problemelor legate de siguranţa la locul de muncă.

"Siguranţa şi securitatea angajaţilor noştri este o prioritate pentru noi, iar ideea unui astfel de proiect s-a conturat pe măsură ce compania s-a extins tot mai mult. Considerăm că marea reuşită a proiectului este crearea unui nucleu de angajaţi care pot oferi ajutor real colegilor în cazuri de necesitate", a declarat Alexander Weigl, Directorul General al Centrului HP GeBOC.

HP GeBOC este centrul de servicii partajate şi de externalizare procese de business (Business Process Outsourcing- BPO) al companiei HP. Deschis în 2005 şi cu o populaţie de aproximativ 3.100 oameni, HP GeBOC este cel mai mare centru de servicii partajate din România ce oferă asistenţă pentru entităţi HP din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Pentru a beneficia de o eficienţă crescută, activitatea centrului HP GeBOC este structurată pentru a oferi suport pentru unităţile de business: Imaging and Printing Group, Personal Systems Group, Enterprise Business, Financial Services, conform profilului organizaţional al companiei Hewlett – Packard.