Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 100 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de peste 159 miliarde de lei. 

Marţi va fi organizată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 15 milioane de lei la randamentul stabilit luni. 

MFP a planificat împrumuturi de 3,53 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna noiembrie, din care 3,2 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 330 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. 

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza o licitaţie de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de un miliard de lei, pe 12 noiembrie. 

De asemenea, vor fi organizate şase licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,53 miliarde de lei, cu scadenţe la trei, cinci, şapte, 10 şi 15 ani, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.

În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 – 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 – 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni benchmark. 

AGERPRES