"Magistrala 5 va fi gata la sfârşitul anului 2016. Situaţia este destul de bună. Tunelul este realizat în proporţie de 80%. În ceea ce priveşte structura staţiilor, aceasta este undeva spre 95 – 98%. În momentul de faţă este în curs procedura de licitaţie pentru finisaje", a spus Homor, în cadrul evenimentului de punere în funcţiune a echipamentului care a început execuţia tunelelor pentru staţia de metrou Străuleşti.

El a precizat că termenul de finalizare al lucrărilor pe Magistrala 5 este de 16 luni.

"Termenul pentru acele lucrări este de 16 luni. Ne încadrăm în termen. Sperăm să nu intervină evenimente imprevizibile incontrolabile de către Metrorex astfel încât să putem respecta termenele şi să punem în funcţiune la sfârşitul anului 2016", a mai afirmat directorul general al Metrorex.

Lucrările de execuţie a tunelelor pentru staţia de metrou Străuleşti, ce face parte din Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti a Magistralei 4 de metrou din Bucureşti, au demarat joi în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, proiectul urmând să fie finalizat în al doilea semestru al anului 2016. AGERPRES