Metrorex va plăti 0,2741 lei pe kilowatt fără TVA (0,3267 lei cu TVA) pentru electricitate. În urma organizării unei licitaţii, Metrorex a reuşit să obţină un tarif cu 15,5% mai mic decât cel reglementat în cazul clienţilor captivi , de 0,3242 lei fără TVA. pentru servicii similare (medie tensiune, tip monom).

Valoarea totală a contractului de energie electrică este de 22,5 milioane de lei. Acesta vizează furnizarea de energie pe şase luni – începând cu 1 noiembrie -, cantitatea totală contractată fiind de 82.000 de megawaţi, potrivit unui anunţ de atribuire publicat în SEAP pe 31 decembrie 2009.

Metrorex a anunţat licitaţia în prima parte a lunii septembrie, însă câştigătorul a fost desemnat abia pe 17 noiembrie, în condiţiile în care furnizarea ar fi trebuit să înceapă de la 1 noiembrie.

Buzmann Industries, furnizorul Metrorex

Firma care furnizează energie electrică în valoare de peste 5 milioane de euro, pentru alimentarea metroului este Buzmann Industries. Potrivit anuţului privind rezultatul licitaţiei, compania a avut un singur contracandidat.

Buzmann Industries este una din companiile catalogate de preşedintele Băsescu pe lista “băieţilor deştepţi” din energie. La conducerea sa s-a aflat Dragoş Nicolae, un fost director din Conel, până în 1998, iar cheia succesului a fost semnarea unor contracte pentru cumpărarea de energie ieftină de la Hidroelectrica.

În 2008, compania a avut o cifră de afaceri de 117 milioane de euro, cu doar 15 angajaţi. Compania este controlă în prezent de o firmă din Italia, cu acţionari italiano-elveţieni- Alpiq. Alpiq a înghiţit firma elveţiană Atel, activă pe piaţa românească, iar Atel a achiziţionat Buzmann Industries de la un offshore cipriot în decembrie 2007.