Metro, al patrulea mare grup european de retail, dispune în prezent de fonduri în valoare de aproximativ două miliarde de euro ca urmare a vânzării lanţului de magazine universale Galeria Kaufhof precum şi a operaţiunilor cash-and-carry din Vietnam şi a anunţat deja că vrea să utilizeze o parte din aceşti bani pentru achiziţii internaţionale. 

'Suntem într-o continuă căutare', a declarat Olaf Koch, adăugând însă că Metro nu are de gând să facă achiziţii mari ci vizează doar companii de talie mică sau medie. Directorul Metro a subliniat însă că în acest moment nu există nicio ţintă concretă. 

Anterior, Metro a anunţat că va vărsa acţionarilor o parte mai mare din profitul său anual sub formă de dividende, compania precizând că programul de restructurare a avut efecte pozitive iar datoria netă s-a redus semnificativ. 

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

AGERPRES