Elevii de gimnaziu din Sectorul 5 al Capitalei vor primi gratuit ceasuri inteligente cu buton de panică și GPS din partea Primăriei. Astfel, părinţii vor ști unde se află copiii lor în orice moment, iar elevii vor putea contacta mult mai ușor autoritățile în caz de pericol, potrivit stirileprotv.ro. Programul ar putea fi extins pe viitor, spune primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Elevii din Sectorul 5 sunt supravegheați 24 de ore din 24 de peste 400 de camere de luat vederi, care sunt amplasate în școli, parcuri, intersecții și multe alte zone publice. În caz de pericol, elevul care poartă un ceas inteligent cu buton de panică și GPS poate alerta poliția locală, dar și cea mai apropiată cameră de supraveghere.

5.000 de elevi din ciclul primar au primit anul trecut astfel de ceasuri din partea Primăriei Sectorului 5, iar părinții și cadrele didactice au solicitat extinderea programului și pentru elevii de gimnaziu. Acum, încă 8.000 de ceasuri vor fi distribuite elevilor din clasele V – VIII. Părinții care vor să obțină astfel ceasuri pentru copiii lor trebuie să se adreseze conducerii școlii şi să fie de acord ca datele personale ale copiilor să fie stocate pe serverele Poliţiei Locale.

Ceasurile inteligente pot fi folosite precum un smartphone. Le asigură copiilor acces la internet, au GPS, buton de panică, dar și asistență vocală și le asigură acestora posibilitatea de a comunica în timp real cu părinții sau cu autoritățile.