Pe parcursul zilei de sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a țării, vor fi înregistrate temperaturi peste cele normale perioadei, anunță specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Sâmbătă, 9 martie, vremea va fi în continuare caldã, mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, deşi valorile termice vor fi în scãdere faţã de ziua precedentã îndeosebi în vest, centru şi nord.

Cerul va fi temporar noros şi mai ales ziua vor fi ploi care vor avea şi caracter de aversã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, local în vestul, nordul, centrul ţãrii, în zonele deluroase şi montane şi doar izolat în rest.

La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, trecãtor, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, şi pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.