Exporturile de metale comune şi articole din acestea, se situează pe locul trei în ponderea totală a exporturilor româneşti.După primele 4 luni ale lui 2011, România a înregistrat o valoare totală a exporturilor de produse metalurgice de 1,7 miliarde de euro.
Schimburile comerciale româno-turce s-au mai concentrat şi pe echipamente electrice şi autovehicule, valoarea exporturilor atingand o valoare de peste 130 milioane de euro. Romania a mai exportat catre Turcia produse minerale şi vegetale de peste 150 milioane de euro dar şi produse chimice, mase plastice şi textile cu o valoare cumulată de peste 100 milioane de euro.
„România este una dintre cele mai atractive ţări din Europa pentru investiţii şi sunt sigur că în următorii ani va înregistra din nou o creştere acelerată. Printre cele mai interesante domenii pentru investitorii turci se numără infrastructura, agricultura, sectorul imobiliar, energie, sectorul industrial şi transporturile. Multe companii importante sunt deja active în aceste sectoare în România dar cred că în următoarele luni vor veni aici şi alţi investitori importanţi”, a declarat Ömer Süsli, preşedintele TIAD.