Firma mamă Facebook trebuie astfel să oprească transferarea în SUA a datelor utilizatorilor în termen de cinci luni. Potrivit DPC, Meta a încălcat Regulamentul UE general privind protecţia datelor (GDPR).

Meta, amendă record din partea DPC

Amenda primită de compania Meta stabilește un nou record, întrecând-o pe cea primită de american Amazon. Gigantul american a fost sancționat de statul Luxemburg cu 746 de milioane de euro pentru încălcarea dreptului la viață privată.

Meta a transmis că va contesta „amenda nejustificată şi inutilă” în instanță. Compania și-a exprimat săptămâna trecută speranța că înainte de a trebui să suspende transferurile, se va ajunge la un nou pact, care să faciliteze transferul în siguranţă al datelor personale ale cetăţenilor UE către Statele Unite. Astfel, precedentul avertisment că o oprire ar putea forța compania să suspende serviciile Facebook în Europa nu se va realiza.

Potrivit oficialilor, noul cadrul privind protecţia datelor, convenit de UE şi SUA în martie 2022, ar putea fi finalizat până în iulie, dar Meta a avertizat că ar putea să nu fie gata la timp.

Feed-urile rețelelor de socializare, alimentate de conținut generat de inteligența artificială

CEO-ul Meta Platforms Inc., cunoscută anterior sub numele de Facebook, a dezvăluit, recent, că peste 20% din conținutul din feed-urile de pe Facebook și Instagram este acum recomandat de Inteligența Artificială de la persoane, grupuri sau conturi pe care nu le urmați. Pe Instagram, acest conținut recomandat de IA este de aproape 40%, potrivit Benzinga.

Recomandările bazate pe Inteligența Artificială au avut deja impact, ducând la o creștere de peste 24% a timpului petrecut pe Instagram, de la lansarea filmelor video scurte, în septembrie 2021. Această schimbare reprezintă un angajament pe termen lung de a folosi IA pentru a transforma modul în care oamenii consumă conținut pe rețelele sociale, Meta lucrând la această tehnologie de ani de zile.

Această schimbare nu este o surpriză pentru cei care au ținut cont de predicțiile lui Zuckerberg. În 2022, el declara că 15% din conținutul de feed-uri a fost generat de Inteligență Artificială și că Meta se aștepta ca aceste cifre să se dubleze până la sfârșitul anului viitor. Acum este evident că Meta este pe cale să depășească acest obiectiv.

Deși recomandările bazate pe Inteligența Artificială sunt în centrul atenției, Meta și-a îndreptat privirea spre o altă componentă a activității IA – Inteligența Artificială generativă.