Regina Elisabeta a II-a s-a adresat de două ori britanicilor săptămâna trecută, în timp ce moştenitorul tronului, prinţul Charles, care a fost testat pozitiv pentru noul virus, a transmis şi el mai multe mesaje video şi audio după ce s-a însănătoşit, potrivit agerpres.ro

Mesajul lui William a fost transmis în ziua în care numărul deceselor de COVID-19 în spitalele din Regatul Unit a depăşit 10.000.

Confruntarea cu criza

“Cred că Marea Britanie este la superlativ atunci când se confruntă cu o criză”, a spus nepotul reginei în timpul unei convorbiri prin telefon cu o organizaţie de caritate comunitară din nordul Angliei, care gestionează o bancă de alimente şi livrează mese calde oamenilor izolaţi.

“Cu toţii ne unim eforturile şi acest spirit comunitar revine mai repede decât orice altceva”, a spus William în timpul convorbirii, potrivit biroului său de la Palatul Kensington.

William, care este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl său, Charles, patronează activitatea National Emergencies Trust (NET) în 2020, a informat palatul.

Creat în 2019, NET încearcă să colaboreze cu organizaţii non-profit pentru a direcţiona donaţii publice la solicitări specifice şi a distribui fonduri în mod echitabil şi eficient.

Apelul NET pentru combaterea epidemiei de coronavirus, lansat de William în martie, a dus la strângerea a milioane de lire sterline.