Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor, premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj tuturor copiilor, dar şi părinţilor din România. Şeful Guvernului a vorbit şi despre măsurile pe care le-a luat şi are de gând să le ia în continuare pentru ca toţi copiii să-şi poată urma visele.

„Este sărbătoarea copiilor, astăzi, o zi pe care le-o dedicăm în fiecare an cu multă bucurie și cu sentimentul că ei sunt darul cel mai de preț nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate.

Timpul pe care mulți dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare. Pentru un părinte, orice clipă petrecută alături de copiii săi înseamnă acel prilej neprețuit de a-i vedea cum cresc și cum evoluează, de a se apropia și mai mult de ei și a le înțelege frământările și aspirațiile. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp o neprețuită amintire a copilăriei.

Pe lângă această bucurie și susținerea familiei, copiii au nevoie și de sprijinul societății. Să-i ajutăm să crească frumos, educați și responsabili înseamnă, în primul rând, să fim noi, la rândul nostru, exemple pentru ei, să-i învățăm ce înseamnă empatia, respectul față de ceilalți și responsabilitatea. Și, așa cum se spune despre copii că sunt oglinda familiilor în care cresc, generațiile de copii de acum, modul în care cresc, reflectă societatea românească.

Prin deciziile pe care le luăm fiecare dintre noi, ca părinți, educatori sau ca autorități avem un rol hotărâtor pentru viitorul lor. La nivel guvernamental, obiectivul este să susținem învățământul și accesul nediscriminatoriu la educație, indiferent de contextul social.

Suntem mândri de copiii și tinerii noștri și vrem să le oferim condițiile să se dezvolte într-o Românie educată. Din acest motiv, am decis să finanțăm achiziția de tablete pentru copiii care au o situație mai dificilă din punct de vedere social, astfel încât ei să poată continua să învețe chiar dacă școala s-a mutat acum în mediul online, din cauza coronavirusului. De asemenea, am venit în această perioadă și în sprijinul părinților, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de zile libere cât timp vor fi închise școlile și grădinițele.

Împreună cu întreaga echipă guvernamentală, sunt decis să le oferim șanse egale tuturor copiilor României și să găsim soluții viabile pentru dezvoltarea lor.

Le urez să crească sănătoși, copilărie fericită și să-și urmeze fiecare visul!

La mulți ani, dragi copii!”

Cuvinte dure din Opoziţie pentru premierul Orban de 1 iunie

„1 Iunie 2020 – Preşedintele Iohannis a promulgat noua Lege privind dublarea alocaţiilor pentru copii / Prim Ministrul Ludovic Orban NU alocă banii şi NU plăteşte niciun leu copiilor (în timp ce trage la Guvern un chef cu whiskey şi ţigări scumpe)!

La mulţi ani tuturor copiilor şi fericire părinţilor / să ne bucuram de ei – şi să-i învăţam să facă mereu diferenţa între bine şi rău”, a scris Victor Ponta, preşedintele Pro România, pe pagina sa de Facebook.

Şi PSD-iştii au criticat Guvernul Orban pentru „incompetenţă” şi pentru faptul că nu a putut „să găsească resursele necesare, atât politice, cât şi financiare pentru a dubla aceste alocaţii”.

„Şi pentru că mâine este Ziua Copilului, vrem să începem această conferinţă de presă printr-o nouă somaţie adresată PNL şi guvernului Orban, aceea de a dubla alocaţiile. Este o lege care obligă la acest lucru, începând cu data de 1 august, şi le mai spunem odată PNL, guvernanţilor, să nu fure banii copiilor. Este un drept câştigat şi trebuie să fie plătit, aşa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept câştigat acela de a majora pensiile cu 40% de la 1 septembrie. (…) Şi nu putem decât să lansăm acest îndemn: lăsaţi aberaţiile, dublaţi alocaţiile”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu. El a adăugat că, dacă PNL nu va creşte alocaţiile de la 1 august, PSD va strânge semnături pentru declanşarea unei moţiuni de cenzură.