Anumite lucruri pe care le-a făcut președintele nu sunt bune pentru România. O să dau un exemplu, atâta timp cât nu am avut doi miniștri pe două domenii, a fost această tergiversare, nu a fost benefic pentru România. El trebuie să facă tot ce e mai bum pentru țara lui, a fost ales de români pentru a susține România, nu știu dacă aș semna această cerere de înaltă trădare, și eu am avut. Și știu cât de neplăcut a fost pentru mine și să le pot explica partenerilor strategici. Trebuie o analiză, ce este în interesul României, trebuie aplicat. Să ceri liderilor politici care fac anumite afirmații. Aceste lucruri ar trebui analizate și stopate, toate aceste decizii, care duc la prejudiciu de imagine nu trebuiesc trecute cu vederea.

Nu, m-aș raporta la Ludovic Orban. Ca să devii premier, partidul trebuie să câștige încrederea popilației. Nu m-am gândit la o persoană care să fie adversarul politic, Sunt cei dij opoziție, în campanie electorală. Mi-aș dori oameni cu mai multă deschidere și afecțoiune care să se implice în proiecte importante. Nu poți jigni. Președintele României trebuie să aibă altă abordare. Ca să fii adversar, trebuie o luptă. Eu nu am o luptă, lupta mea e să pun în practică programul guvernamental.

În mod normal deodată înseamnă într-un timp foarte scurt. Pentru domnul președinte nu reprezintă aceeași măsură ca pentru majoritatea românilor. Am avut o discuție ca la 1 ianuarie să avem guvernul complet pentru a putea prelua președinția. Este greu de spus pentru că în momemtul când discuții cu cineva, aștepți un răspuns. Nu am un răspuns. Dacă trimite o motivare, trebuie să fie foarte bine argumnetată. Nu poți refuza un ministru pentru că nu-ți place ție. Nu trebuie să-i permitem președintelui să-și încalce atribuțile.

Klaus Iohannis nu și-a cerut scuze pentru jigniri. Mi-aș fi dorit. Eu am trecut peste și am mers mai departe. aceste lucruri spuse i-a pus o etichetă. Nu este normal ca președintele să catalogheze, să ceară de șapte ori demisia fără argumente. Nu știu dacă își face un model din Traian Băsescu, dar își face o imagine care va fi lipită de Klaus Iohannis.

SURSA: Antena 3