De altel toate competițiile importante, care s-au desfășurat în România, au avut loc la Cluj pentru că Bucureștiul este singura capitală europeană care nu oferă condiții optime în acest sens. 

Sâmbătă și duminică, echipa de Fed Cup a României cu cea a Cehiei, la Ostrava, pentru a accede în etapa următoare, iar ca șef de galerie l-au avut chiar pe Emil Boc.

Camerele de filmat ale televiziunii din Cehia au oferit foarte des cadre cu el în timpul celor două meciuri jucate de Mihaela Buzărnescu și de Simona Halep. După prima zi a competiției, scorul este 1-1, prin victoria fostului număr 1 mondial.

Simona Halep a fost entuziasmată de susținerea primarului Emil Boc și chiar a vorbit despre acest lucru la conferința de presă:

„Domnul Boc e senzațional! A călătorit atât de mult și ne-a transmis și nouă o energie pozitivă prin comportamentul său. Ne ajută foarte mult. A venit aici special pentru noi”.

Ion Țiriac a vorbit și el în urmă cu ceva timp despre posibilitatea organizării unui turneu de un milion de dolari la Cluj, pentru că Bucureștiul nu-i oferă condițiile necesare. Emil Boc a declarat că-l așteaptă să pună la punct detaliile.