Fiica generalului Qasem Soleimani, care a fost executat săptămâna trecută, Zeinab Soleimani, a ținut un discurs sinistru. Vorbind la înmormântarea tatălui său, în fața a sute de mii de oameni, ea a spus: „Familiile soldaților americani din Orientul Mijlociu își vor petrece zilele așteptând moartea copiilor lor”, relatează The Sun.

Amenințarea fiicei lui Soleimani cu privire la atacul asupra armatei americane din Orientul Mijlociu s-a făcut în timp ce vorbea cu o mulțime de sute de mii de oameni, adunată la Teheran, care aplauda și se întindea cât vedeai cu ochii.

Promisiunea ei a fost întărită de înlocuitorul generalului Soleimani, Esmail Ghaani, care a promis răzbunare în cadrul unui interviu acordat televiziunii iraniene de stat.

„Promitem să continuăm drumul martirului Soleimani la fel de ferm ca înainte cu ajutorul lui Dumnezeu, iar în schimbul sacrificiului său, ne propunem să scăpăm de America din regiune”, a spus Esmail Ghaani.

Asasinarea generalului Soleimani a fost o metodă de răspuns a SUA pentru un atac ce a fost susținut de iranieni asupra ambasadei SUA în Irak și teama că acesta complota împotriva diplomaților americani. De la atac, Iranul s-a retras complet din acordul nuclear, care a fost realizat după decenii de negocieri, cu scopul de a aduce pacea în regiune.