Vești proaste pentru cei care ajung pe plaja din Mamaia Nord până pe 1 iulie. Deși lucrările de lărgire sunt aproape de final, trebuie să se facă recepția, iar procesul este unul de durată. Astfel, până la finalizarea completă, niciun turist nu va putea sta pe șezlong, chiar dacă sezonul este deschis.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a efectuat și el o vizită și a ajuns la concluzia că nisipul adus este într-adevăr unul mult mai fin decât ce era până acum.

“Acum, nisipul este mult mai fin. Se vede deja că nisipul adus de mare este mult mai fin”, a spus ministrul.

După finalizarea lucrărilor, turiștii se vor putea bucura de 50 de hectare de plajă din Mamaia Nord.

Când vor putea merge turiștii la plajă

Cătălin Crețu, reprezentant firmă execuție susține că în funcție de modul în care Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea – Litoral se va mișca, plaja va putea reintra în circuitul turismului.

“Mai avem de nivelat puțin în zona de nord, iar pe data de 28 mai vom începe procesul de predare-primire al amplasamentului către Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea – Litoral. Administrația va întocmi o comisie și în funcție de disponibilitatea lor vor putea reda plaja circuitului turismului”, a spus acesta, potrivit stirileprotv.ro.

Stelică Hagi, șef unitate de implementare a proiectelor europene ABADL susține la rândul său că aproape toată lucrarea este finalizată, urmând să aibe loc recepția.

″În momentul de față, lucrarea a atins un prag de execuție mare. Undeva la 99% din lucrare este finalizată. Urmează produsul de recepție, care nu este unul foarte simplu și anticipăm că până la 1 iulie 2021 să finalizam toată procedura de recepție”, a adăugat acesta.

Un an interesant pentru turiști

Întrebat de reporteri dacă acest sezon turistic îi va afecta într-un mod negativ pe turiști, ministrul Mediului susține că va fi o experiență interesantă.

”Este astfel, este astfel… Eu cred că va fi interesant și pentru turiști”, a spus acesta.

Hotelierii pe de altă parte susțin că deja au deja clienți care și-au rezervat vacanțele în luna iunie.

Nicolae Bucovală, vicepreședinte Federația Patronală Mamaia a declarat că încă de de la primele rezervări, le-a fost promis turiștilor că vor avea șezlonguri gratuite.

“I-am asigurat pe turiști, când au cumpărat vauchere de vacanță, că vor avea șezlonguri gratuite, plaja la dispoziție”, a spua acesta.

La rândul său, George Ticu, administrator plajă susține că vor exista scăderi semnificative în acest an din punct de vedere al gradului de ocupare al șezlongurilor.

“Ca și număr de șezlonguri, noi aveam undeva la 480- 500. Să nu folosim plaja o lună, în iunie, este o lună bună nu vorbim de mai sau septembrie. Gândiți-vă că lumea nu mai vine pe plajă, se duc în alte zone și automat scade și vânzarea restaurantului. Noi estimăm scăderi undeva între 30-35% încasări mai mici față de anul trecut”, a adăugat el.