Surpriză mare în imobiliare, după ce s-a aflat că Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, construiește, în aceste zile, prin firma M&A Turism Litoral SRL, un bloc cu cinci etaje pe litoral, chiar în stațiunea Mamaia.

Anunțul, făcut de APMC

Acest lucru a fost descoperit după un anunț făcut de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța (APMC) care a lansat o informare către publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de construire unui imobil de locuințe cu 5 etaje, propus a fi amplasat în stațiunea Mamaia, zona Restaurant Dacia, titular fiind compania M&A Turism Litoral SRL, scrie Ziua de Constanța.

Elena Borcea, patroană în mai multe firme

M&A Turism Litoral SRL a fost fondată în 2011, cu sediul social în Olimp, municipiul Mangalia, la complex Muntenia. Elena Borcea, mama fostului acționar de la Dinamo, Cristi Borcea. Ea este asociată cu 90% alături de Crimbo Gas 2000 SRL, care deține restul de 10%. Administratori sunt Elena Borcea și Nicoleta Sanchi.

Elena Borcea mai este asociată și în firma Aqua Summer SRL, cu 0,01%, alături de Crimbo Gas 200-0 SRL (99,99%), în Complexul Turistic Internațional Doi Cocoși SRL. Aqua Summer SRL deține 49,95% din complexul turistic, în timp ce Gheorghe Nețoiu, fost acționar la Dinamo, deține 49,95%.

Elena Borcea mai este acționar și administrator la Gaspeco L D SA, unde deține 49% din acțiuni, alături de Gâdoiu Corneliu George și Gâdoiu Dragoș Mădălin. Totodată, deține 50% din acțiunile de la Transpeco Logistics Distributions SA, alături de Corneliu George Gâdoiu.

Mama lui Borcea, una dintre cele mai bogate femei din România

Cristi Borcea, fostul acționar de la Dinamo, a transformat-o pe mama sa într-o femeie bogată.

Omul de afaceri a fost nevoit să dea dovadă de fler atunci când a primit condamnarea din Dosarul Transferurilor și a decis să găsească soluții pentru ca afacerile sale să funcționeze când era în spatele gratiilor.

Astfel, o mare parte dintre bunurile sale au fost trecute pe numele celor trei soții: Mihaela, Alina și Valentina. Mai mult, tot lor le-a împărțit saloanele de nunți și ștrandurile.

În același timp, afacerile importante ale lui Borcea au ajuns pe numele mamei sale, Elena. Mai bine de jumătate dintre ele sunt pe numele Elenei Borcea. În ciuda faptului că femeia a absolvit doar liceul, este în prezent posesoarea unor afaceri cu un portofoliu de peste 300 de milioane de euro.