Românii, îndemnaţi de vremea bună, dar mai ales de programul “Litoralul pentru toţi”, pot începe să meargă în număr mare în staţiunile de la Marea Neagră.

“Prețurile sunt poate mai mici ca niciodată”

Odată cu debutul programului “Litoralul pentru toţi”, hotelierii îi atrag pe turişti cu oferte speciale. Pentru moment, nu sunt prea multe unităţi de cazare deschise, însă până în iunie aproape toate vor fi gata pentru a primi turiştii.

Regulile sanitare le impun hotelierilor să închirieze doar 70% din camere.

Cele mai mici preţuri sunt, ca de obicei, în sudul litoralului. Acolo sunt deja deschise pese zece unităţi de cazare, iar un sejur de cinci nopţi în această zonă pleacă de la 99 de lei/persoană.

“Prețurile sunt poate mai mici ca niciodată. Pe hoteluri o parte din costuri sunt deja fixe, personalul este angajat. Hotelierii prefera să aibă hotelurile pline și în această perioadă”, declară Aurelian Marin, un proprietar de hotel, pentru stirileprotv.ro.

Tarifele cresc cu până la 20% pe măsură ce mergem spre nordul litoralului

În staţiunile din nordul litoralului, preţurile la cazare sunt mai mari cu 15 până la 20%, însă ofertele sunt în continuare de extrasezon. Tarifele sunt acum cel puţin la jumătate faţă de cele din vârful sezonului.

“În stațiunea Mamaia, de exemplu, avem un tarif de 500 lei pentru cinci nopți de cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus pentru 2 persoane.

Avem și astfel de solicitări (pentru mai multe nopţi – n.red.). Li se oferă discount pentru long-stay”, spune Ştefan Necula, directorul unei agenţii de turism.

Ofertele vor dura mai mult timp în acest an, spun hotelierii, pentru că anul şcolar se va termina mai târziu în 2021.

“Cu toții am făcut oferte speciale. Pentru primele două săptămâni din iunie avem 120 lei pe cameră. Cei care nu sunt dependeti direct de programul copiilor, de școala copiilor și care lucrează în continuare online, aleg să vină aici, în primul rând pentru că în iunie pot oricând să fure soare și plajă.

Mulți au zis că abia așteptă să poată să vină să lucrez ede pe terasă sau de pe plajă. Așa că pentru ei clar este o soluție”, declară Anca Nedea, director de hotel.