'Greciei i s-a acordat deja o reducere. Am avut o reducere voluntară din partea creditorilor privaţi şi apoi am extins maturităţile o dată şi am redus ratele dobânzilor', a explicat ea pentru postul public german ARD. 

'Putem vorbi acum despre astfel de posibilităţi din nou … odată ce prima evaluare cu succes a programului ce va fi negociat va fi încheiată, atunci exact această chestiune va fi discutată – nu acum, ci atunci', a mai declarat cancelarul german. 

Bundestagul, Camera inferioară a parlamentului german, a aprobat vineri cu o majoritate covârşitoare începerea negocierilor pentru acordarea unui al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, de 86 miliarde de euro. 

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au decis vineri să acorde Greciei o finanţare de urgenţă în valoare de 7 miliarde de euro, sub forma unui împrumut care va permite Atenei să-şi îndeplinească o parte din angajamentele asumate în aşteptarea unui eventual plan de ajutor, a anunţat vicepreşedintele Comisiei Europene pentru euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis. 

Acest împrumut, cu o durată de trei luni, este destinat să acopere necesităţile de finanţare ale Greciei în timpul negocierilor pentru cel de-al treilea program de asistenţă internaţională, negocieri care ar urma să dureze mai multe săptămâni.

AGERPRES