În perioada ianuarie – noiembrie 2016, Mercedes-Benz, divizia de automobile de lux a grupului german Daimler, a vândut pe plan global 1.893.619 vehicule, în timp ce BMW a livrat 1.824.490 de unităţi. 

În noiembrie, vânzările brandului BMW au urcat cu 5,9%, la 177.740 vehicule, faţă de un avans de 12,7% al Mercedes-Benz, la 182.602 unităţi. 

În 2015, BMW a fost pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producător de automobile de lux, cu 1,91 milioane de vehicule, în timp ce Mercedes a vândut 1,87 milioane de maşini în 2015. Pe locul trei s-a clasat Audi, divizia de automobile de lux a grupului german Volkswagen, care a livrat anul trecut 1,80 milioane de vehicule. 

Dieter Zetsche, directorul general al Daimler, declara săptămâna trecută că Mercedes-Benz va deveni cel mai mare şi cel mai profitabil brand de automobile de lux. 

"Vom îndeplini acest obiectiv anul acesta, cu patru ani mai devreme decât ne-am propus", a afirmat Zetsche, referindu-se la obiectivul brandului de a deveni lider pe piaţa automobilelor de lux în 2020. 

Dacă acest lucru se va realiza în 2016, ar fi pentru prima dată după 2005 când Mercedes revine în fruntea producătorilor de automobile de lux. 

Şeful grupului german se aşteaptă ca, anul acesta, Mercedes să livreze peste două milioane de vehicule, depăşind rivalele BMW şi Audi. 

În replică, BMW a minimalizat importanţa pierderii poziţiei de lider pe piaţa automobilelor de lux, subliniind că atenţia sa este îndreptată spre maximizarea profitului şi finanţarea investiţiilor în noi tehnologii. 

"Profitabilitatea rămâne principala noastră preocupare", a declarat directorul de vânzări de la BMW, Ian Robertson. 

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.  Agerpres