„Lucrăm la un concept inteligent al unui foarte atractiv vehicul electric a cărui autonomie va fi de circa 400 – 500 km”, a declarat Thomas Weber, directorul de dezvoltare al Mercedes-Benz. Mai mult decât atât, oficialul german a menționat că ansamblul motor electric–transmisie-baterii va putea fi inclus cu ușurință în arhitectura flexibilă a modelelor Mercedes-Benz rezultând astfel posibilitatea ca acesta să echipeze mai multe modele.

Odată cu anunțarea prezentării primul SUV electric cu o autonomie rezonabilă de către Tesla, producătorii premium germani par să fi intrat în ședință căutând soluții pentru a răspunde pe măsură acestui competitor apărut parcă de nicăieri. În Statele Unite livrarea către clienți a primelor unități Tesla Model X este programată pentru 29 septembrie. Ediția specială de lansare, purtând titulatura „Signature” are prețuri cuprinse între 132.000 și 144.000 USD.

Pentru că ambele sale vehicule de serie, Model S și Model X au prețuri destul de mari, cei de la Tesla lucrează la un nou autoturism electric denumit Model 3 al cărui preț de pornire ar trebui să fie, conform lui Elon Musk, șeful companiei, de circa 35.000 USD. CEO-ul Tesla a anunțat deja că Model 3 va fi lansat pe piață „în aproximativ doi ani”.