Clasa V oferă două linii de echipare, V-Class și V-Class AVANTGARDE, un pachet cu accesorii sport "Exterior Sports" și un pachet special pentru interior "Interior Design", disponibil pentru fiecare din cele două echipări amintite mai sus.

Noua Clasă V poate îndeplini orice nevoi ale clienţilor: el este atractiv pentru familii sau pentru cei care au nevoie de un interior spaţios, flexibil, ergonomic pentru activităţi sportive. Mai mult, Clasa V poate fi mașina ideală ca autovehicul de tip shuttle în cadrul hotelurilor sau ca transport pentru VIP-uri.

Noua Clasă V este prevăzută cu motorul diesel de 2.1 litri cilindree, în patru cilindri și supra-alimentare cu sistem biturbo care deja este un propulsor de succes pe restul gamei de automobile, de la Clasa A și până la S. Pentru noua Clasă V, el a fost îmbunătăţit suplimentar și va fi disponibil în trei trepte de putere: în V 200 oferă 100 kW (136 CP) și un cuplu motor maxim de 330 Nm, iar în V 220 CDI are 120 kW (163 CP) și 380 Nm. Pentru fiecare indicativ în parte, fiecare versiune este cu 20 Nm mai puternică, dar consumul este mai mic cu aproximativ doi litri pentru fiecare 100 km parcurși. Cu un consum mediu de doar 5.7 litri de diesel pentru 100 km parcurși și emisii de CO2 de doar 149 grame per kilometru parcurs, V 220 CDI este un lider absolut de eficienţă în segmentul său.

Vârful de gamă botezat V 250 BlueTEC are o putere maximă de 140 kW (190 CP) și un cuplu motor maxim de 440 Nm. Consumul de carburant este de asemenea semnificativ mai mic decât la fostul model: la un consum mediu de doar 6 litri de motorină pentru 100 de km parcurși, motorul diesel biturbo consumă cu 28% mai puţin decât fostul propulsor V6, cu date de putere similare.  Transmisia automată este disponibilă opţional pentru modelele V 200 CDI și V 220 CDI.

La lansarea pe piaţă de la sfârșitul lunii iunie a acestui an, noua Clasă V va fi disponibilă ca model cu ampatament lung (lungime de 3.200 mm) și lungimea caroseriei de 5.140 mm. Noua Clasă V va putea fi comandată începând din data de 6 martie 2014. Modelul compact și cel extra-lung vor fi disponibile în curând.

Te-ar putea interesa și: