Asociația Societăților de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la declarația de avere publicată de către domnul Tara Ioan Gheorghe. Acesta deține funcția de membru neexecutiv în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), profesor universitar la Universitatea Oradea.

Tara Ioan Gheorghe a completat și transmis spre publicare pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară în data de 14.06.2019 declarația de avere conform căreia a obținut 145.410 lei de la această instituție. Având în vedere că a fost validat de Parlamentul României în funcția de membru neexecutiv al Autorității de Supraveghere Financiară în data de 17 decembrie 2018, iar declarația acestuia de avere se referă la veniturile realizate în anul 2018, ASSAI a sesizat Agenția Națională de Integritate în vederea verificării veniturilor.

Există serioase suspiciuni cu privire la faptul că dânsul a obținut în mai puțin de 2 săptămâni de activitate venituri în cuantum de 145.410 lei din partea Autorității de Supraveghere Financiară, precizează ASSAI.

„Sunt doua posibilități: Fie domnul Tara Ioan Gheorghe a câștigat în ultimele două săptămâni ale anului 2018 venituri în cuantum de 145.410 lei (aproximativ 30.600 de euro) din partea ASF, fie domnul profesor universitar nu cunoaște semnificația termenilor “an fiscal încheiat”. Ar fi trist să aflăm că un profesor universitar al Facultății de Științe Economice din Oradea, care nu cunoaște noțiuni elementare din domeniul contabil – financiar, dar cu carnet de partid, este propulsat într-o astfel de funcție din care ar trebui să fie capabil să supravegheze trei piețe financiar – nebancare de o mare complexitate” – a declarat Bogdan Anania, Vicepreședinte ASSAI.