Interviul exploziv acordat de Prinţul Harry şi Meghan Markle celebrei Oprah Winfrey a fost difuzat, duminică seara, pe postul american de televiziune CBS.

Acesta a fost plin de declaraţii surprinzătoare, Meghan acuzând Familia Regală britanică de rasism, de minciună şi chiar de faptul că atitudinea acestora au adus-o în pragul sinuciderii, notează Reuters.

Comentarii rasiste în interiorul Familiei Regale

Meghan Markle i-a povestit realizatoarei tv Oprah Winfrey că unele persoane din cadrul Familiei Regale şi-au exprimat îngrijorări, în faţa Prinţului Harry, legate de culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil, Archie. Ea a mai spus că fiului lor, în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ din cauza îngrijorărilor existente în rândul familiei regale legate de culoarea pielii sale.

“Ei nu au vrut ca el să fie prinţ. Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte”, a mărturisit fosta actriţă americană.

Relaţii reci între Prinţul Harry şi tatăl său, Prinţul Charles

În plus, Prinţul Harry a dezvăluit că familia lui i-a tăiat sursele de finanţare şi că tatăl lui, Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit şi, la un moment dat, a încetat să îi mai răspundă la telefon. Harry a adăugat că a reluat între timp legătura cu tatăl lui şi că lucrează alături de acesta la îmbunătăţirea relaţiei lor.

Prinţul Harry a afirmat că a renunţat la îndatoririle lui regale din caza lipsei de înţelegere în rândul familiei regale şi pentru că se temea că istoria urma să se repete – o referire directă la moartea mamei lui, Prinţesa Diana, în 1997.

“M-am simţit cu adevărat dezamăgit”, a spus prinţul Harry, vorbind despre tatăl lui. “Familia mea literalmente mi-a tăiat sursele de finanţare”, a adăugat el.

Harry a negat informaţiile potrivit cărora i-ar fi ascuns Reginei Elisabeta a II-a, bunica lui pe linie paternă, intenţiile lui de a se îndepărta de monarhia britanică, dar a dezvăluit că, la un moment dat, tatăl lui a încetat să îi mai răspundă la telefon.

“Am avut trei conversaţii telefonice cu bunica mea şi două conversaţii cu tatăl meu, înainte ca el să nu-mi mai răspundă la telefon. Apoi, el m-a întrebat: ‘Poţi să relatezi toate lucrurile acestea în scris?’”, a declarat Prinţul Harry.

“Nu mai voiam să trăiesc. A fost un gând real şi înspăimântător”

Meghan Markle a mai declarat, în interviul acordat lui Oprah Winfrey, că a fost redusă la tăcere de către “The Firm” (Firma) – eufemism care desemnează familia regală britanică – şi că rugăminţile ei de a primi ajutor atunci când era afectată de acele comentarii rasiste şi atunci când se afla în situaţii dificile nu au fost ascultate.

“Nu mai voiam să trăiesc. Şi acesta a fost un gând foarte clar, real şi constant înspăimântător. Şi îmi amintesc cât de mult m-a alinat Harry”, a precizat Meghan.

În cadrul interviului difuzat duminică seara, Meghan a mai dezvăluit că anumite persoane din instituţia monarhică britanică nu doar că au eşuat în a o apăra împotriva afirmaţiilor răuvoitoare, dar au şi minţit pentru a proteja alte persoane.

“Abia după ce ne-am căsătorit şi totul s-a înrăutăţit am început să îmi dau seama că nu eram protejată şi că ei erau dispuşi să mintă pentru a îi proteja pe alţi membri ai familiei”, a declarat Meghan.

“Regina, de exemplu, s-a purtat întotdeauna minunat cu mine”

“Există familia regală şi există oameni care conduc instituţia, acestea sunt două categorii separate şi este important să facem această diferenţă, pentru că Regina, de exemplu, s-a purtat întotdeauna minunat cu mine”, a mai spus soţia prinţului Harry.

Meghan a negat totodată articolele de presă care afirmau că a făcut-o să plângă pe Kate, ducesa de Cambridge, înainte de nunta cu Harry şi a spus că acela a fost un punct de cotitură în relaţia ei cu mass-media din Marea Britanie.

Întrebată dacă a făcut-o într-adevăr să plângă pe Kate, Meghan a răspuns astfel: “S-a întâmplat exact invers. Cu câteva zile înainte de nuntă, ea (Kate – n.red.) era supărată din cauza unui lucru, iar relatările au fost corecte, chestiunea viza rochia unei domnişoare de onoare (prinţesa Charlotte, fiica lui Kate – n.red.), iar acel lucru m-a făcut să plâng. Şi mi-a rănit cu adevărat sentimentele”.

“Aş spune că am intrat în această căsătorie într-o manieră naivă”

Meghan a adăugat că s-a împăcat apoi cu Kate, care i-a trimis şi un buchet de flori. “Este o persoană bună”, a mai spus ea.

Meghan Markle a dezvăluit că nu a ştiut cu adevărat înainte de nuntă ce însemna să se căsătorească cu un membru al familiei regale britanice.

“Aş spune că am intrat în această căsătorie într-o manieră naivă, pentru că nu am crescut ştiind prea multe despre familia regală”, a precizat ea.

Cu toate că Familia Regală britanică, inclusiv Prinţul Charles, a fost criticată în mod deschis în acest interviu, Prinţul Harry şi soţia sa au evitat să o critice în mod direct pe Regina Elisabeta a II-a.