După ce Prințul Harry și Meghan Markle au șocat lumea, renunțând la titlul de membrii „seniori” ai familiei regale britanice la începutul anului 2020, cei doi au început o călătorie fără precedent în California.

Înainte de plecarea lor din Marea Britanie, 95% din cheltuielile lor erau plătite din bugetul Ducatului Cornwall aparținând prințului Charles, tatăl lui Harry. Restul de 5% erau finanțate din taxele de la contribuabili.

Când Harry și Meghan au anunțat că renunță la îndatoririle lor ca membri de rang superior ai familiei regale, au spus, de asemenea, că vor să obțină independență financiară față de familia prințului Harry.

Cunoscuți ca Ducele și Ducesa de Sussex, Harry și Meghan au găsit clar o modalitate de a-și menține stilul de viață. În iunie 2020, au cumpărat o proprietate de 14,7 milioane de dolari în Montecito, California, pentru ei și copiii lor: Archie, născută la 6 mai 2019, la Londra, și Lilibet Diana, născută la 4 iunie 2021, în Santa Barbara, California.

De asemenea, ei sunt responsabili pentru propria securitate personală, iar Forbes estimează că aceasta ar putea costa până la 3 milioane de dolari anual.

Care este averea Ducilor de Sussex?

Imediat după mutarea lor din Marea Britanie, cuplul s-a bazat pe cei 13 milioane de dolari ai Prințului Harry, primiți moștenire de la mama sa, prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină din 1997. Harry a primit cea mai mare parte a banilor după 30 de ani de la accident, în septembrie 2014.

În plus, Markle a contribuit cu 2 milioane de dolari din munca sa în televiziune și din filme, a raportat Forbes. Aceasta a jucat-o pe Rachel Zane în 108 episoade din serialul de televiziune „Suits”, părăsind distribuția în 2018 înainte de căsătoria cu Harry.

„Am ceea ce mi-a lăsat mama și, fără asta, nu am fi putut face acest lucru”, i-a spus Harry lui Oprah Winfrey într-un interviu din martie 2021.

Averea actuală a Ducilor de Sussex nu este cunoscută exact, dar continuă să crească pe măsură ce semnează contracte profitabile în industria divertismentului.

Contract de 100 de milioane de dolari cu Netflix

În septembrie 2020, ducele și ducesa au semnat un contract multianual de 100 de milioane de dolari cu Netflix pentru a produce documentare, lungmetraje, și programare pentru copii, potrivit Yahoo Finance.

În aprilie 2021, Harry și Meghan au anunțat primul proiect Netflix.  Intitulat „Inima lui Invictus”, seria cu mai multe episoade va analiza pregătirea concurenților Jocurilor Invictus în timp ce se pregătesc pentru competiția atletică din 2022.

Fundația Invictus Game, care a început în 2014 cu prințul Harry ca „patron fondator”, oferă oamenilor care au „răni sau boli care le schimbă viața” din cauza serviciului militar,  șansa de a participa la competiția în stilul olimpiadelor. Nu a fost stabilită o dată de lansare.

Colaborare cu Spotify

În decembrie 2020, prințul Harry și soția sa și-au extins marca media anunțând un parteneriat cu Spotify. Cuplul intenționează să producă podcast-uri prin intermediul Archewell Audio.  Deși nu au fost anunțate condițiile contractuale, tranzacția ar putea valora până la 35 de milioane de dolari.

Primul podcast al cuplului a fost difuzat la sfârșitul anului 2020. S-a reflectat asupra anului tumultuos și a oferit speranță pentru 2021.

Cartea lui Meghan Markle, bestseller la New York

Pe 8 iunie, cartea lui Meghan Markle, „The Bench”, a fost lansată și a ajuns rapid pe locul 1 pe lista best-seller-urilor din New York Times în categoria cărților pentru copii.

Cartea s-a născut dintr-un poem de Ziua Tatălui pe care l-a scris pentru prințul Harry și „surprinde momente de dragoste și experiențe împărtășite între un grup divers de tați și fii”, potrivit unei postări de pe site-ul cuplului.

„În timp ce acest poem a început ca o scrisoare de dragoste către soțul și fiul meu, sunt încurajată să văd că temele sale universale de dragoste rezonează cu comunitățile de pretutindeni”, a spus ea.

Publicația din Marea Britanie The Sun a speculat că Markle ar fi putut primi un avans de aproape 700.000 de dolari pentru carte.