"Estimăm că vom încheia 2016 cu o cifră de afaceri cumulată în valoare de 120 milioane euro, creștere organică, existând premize să urcăm până la 130-150 milioane euro, aceaste din urmă cifre fiind condiționate de procesul de finalizare al tranzacțiilor aflate în curs”, a spus Mihai Marcu, președinte CA MedLife.  

Totodată, MedLife a anunţat şi o nouă achiziție: este vorba despre preluarea pachetului majoritar, în proporție de 90%, din cadrul Centrului Medical Panduri.

Centrul Medical Panduri este un operator de referință, având o activitate de peste 9 ani pe piața din Capitală. Centrul reunește două laboratoare de analize medicale și două clinici, oferind pacienților o gamă diversificată de investigații clinice și paraclinice, precum și echipamente medicale de ultimă generație. Potrivit reprezentanților companiei, Centrul Medical Panduri a înregistrat la nivelul anului 2015 o cifră de afaceri de peste 1,9 milioane euro, iar pentru anul acesta estimează o creștere de peste 20%.
 
Ca urmare a acestei tranzacții, Maria Pop, fondator și director general al Centrului Medical Panduri, va păstra atribuțiile de management, fiind direct responsabilă de strategia de dezvoltare și extindere a Centrului.

Finalizarea tranzacției cu Centrul Medical Pandurii ar aduce în portofoliul MedLife cea de-a 11-a achiziție, trei dintre acestea fiind derulate în 2016. În perspectivă, compania dorește să intensifice investițiile alocate proiectelor de achiziții, și anunță intenția de a contracta un nou credit.

“Suntem în negocieri avansate cu mai multe bănci, astfel încât credem că în cursul lunii septembrie vom putea contracta un nou credit în valoare de 20 milioane euro (tranzacție de tip leveraged buyout – LBO), fondurile urmând să fie alocate exclusiv pentru achiziții. De altfel, la ora actuală suntem în discuții avansate pentru realizarea a cinci tranzacții, una dintre acestea fiind de mărime medie spre mare”, a mai spus Mihai Marcu.

În luna martie, MedLife a contractat un credit în valoare de 56 milioane de euro, iar odată cu finalizarea contractării celui de al doilea credit, MedLife va avea la dispoziție un buget total de investiții de 76 milioane de euro, din care o parte importantă va fi alocată proiectelor de achiziție.

“În acest moment avem cel mai mare portofoliu de achiziții, respectiv cel mai mare know how în acest domeniu, iar faptul că toate companiile pe care le-am achiziționat își păstrează managementul, iar primii trei furnizori achizitionați au ajuns deja la performanța de a intra în top 20 operatori medicali la nivel național, ne recomandă ca fiind un partener de încredere și de cursă lungă”, a conchis Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.