MedLife, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala a serviciilor medicale private, anunta investitii de 5 milioane de euro in 2009 si vizeaza o crestere cu 40% a cifrei de afaceri pentru anul in curs.

“MedLife spera sa depaseasca cifra de afaceri bugetata initial de 31,5 milioane euro – in crestere cu 40% fata de activitatea anului 2008, cand s-a inregistrat o cifra de afaceri de 21,2 milioane euro”, au declarat reprezentantii companiei.

Prima etapa a investitiilor se va derula in perioada Martie-Aprilie, si va fi facuta dupa relocarea spatiilor de birouri din locatria din Calea Grivitei in P-ta Victoriei, actiune ce a fost deja finalizata in luna ianuarie.

Astfel MedLife a demarat investitiile in extinderea maternitatii din cadrul Memorial Hospital cu 500 mp, aceasta urmand sa ajunga la aproximativ 4.000 mp, dublu decat orice alta maternitate privata din Romania.

“Extinderea va consta in deschiderea unor apartamente de lux pentru nasteri, ce vor avea fiecare doua camere – rezerva propriu zisa si living, aceasta din urma putand fi, alternativ, utilizata si ca o camera de cazare pentru tatii sau bunicii care doresc sa stea cu mamele gravide la venirea pe lume a micutilor”, au declarat reprezentantii companiei.

De asemenea, MedLife vizeaza introducerea de noi servicii medicale: ecocardiografie, determinare enzimopatii si determinarea acuitatii auditive la noii nascuti, si vizite la domiciliu dupa externare efectuate de medicii neonatologi si pediatrii.

O a doua investitie din prima etapa in suprafata de inca 500 mp, consta in extinderea sectiei ambulatorii de medicina materno-fetala din cadrul Hyperclinicii Grivita.

A doua etapa de investitii va consta in deschiderea celei de-a parta Hyperclinici in Bucuresti in zona Obor-Iancului. Hyperclinica va avea 1500-2000mp, cu 20-25 cabinete medicale, si va cuprinde toate specialitatile medicale de baza. De asemenea, este prevazuta o extindere a activitatii in Cluj, prin extinderea Centrului Medical MedLife si ridicarea la rangul de Hyperclinica.

In ciuda crizei financiare actuale, MedLife a anuntat o crestere cu 80% a business-ului in luna ianuarie fata de aceeasi luna a anului 2008. Mai mult, MedLife a anuntat si majorarea salariilor cu o medie de 10 procente.

Sursa: MedLife